donderdag , 13 juni 2024

Mogelijk wrakstuk MH370 gevonden

Reunion, 30 juli 2015 – Aan de kust van het eiland Réunion is woensdag een stuk van een vliegtuigvleugel aangespoeld. Het lijkt een onderdeel te zijn van een Boeing 777. Hetzelfde type vliegtuig als de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Dat meldt The New York Times op basis van een bron betrokken bij het onderzoek.

Het wrakstuk werd woensdag gevonden op het Franse eiland Réunion in de Indische Oceaan. Réunion is een Frans departement dat voor de kust van Madagascar ligt.

Luchtvaartexperts zouden het wrakstuk hebben herkend als een deel van de vleugel dat ook gebruikt wordt bij de Boeing 777. Dat is hetzelfde type toestel als van vlucht  MH370 die op 8 maart 2014 van de radar verdween tijdens een vlucht van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking.

De Maleisische Boeing 777 met 239 inzittenden verdween in de nacht van 8 maart 2014 op een routinevlucht van Kuala Lumpur naar Peking, tijdens de overgang naar de Vietnamese luchtverkeersleiding. Sindsdien is geen enkel spoor van het vliegtuig meer ontdekt. Er waren 239 mensen aan boord van het toestel.