zaterdag , 18 mei 2024
Blackshape

Derde Blackshape Prime voor Nederlandse markt

Lelystad, 12 augustus 2014 – De derde Blackshape Prime voor de Nederlandse markt is door de dealer Zelf Vliegen afgeleverd op Lelystad Airport.

Het toestel – hier nog afgebeeld met zijn Italiaanse ferryregistratie – zal door de nieuwe eigenaar later deze week naar Breda International Airport worden overgevlogen.

De Blackshape behoort tot een nieuwe generatie MLA’s. Het toestel is bijna geheel van koolstofvezel gemaakt en heeft een Rotax 912 ULS3 motor van 100 pk., die een tweebladige constant speed prop aandrijft. Maximum snelheid is 300 km/u. (kruissnelheid 275 km/u).

Karakteristiek voor het toestel zijn de twee in tandem geplaatste stoelen, de slanke romp en het intrekbare landingsgestel. Al deze kenmerken dragen bij aan de indrukwekkende prestaties, voor een kist uit dit segment. De Blackshape is ook leverbaar met een 115 pk. motor. En alsof dit nog niet genoeg is, er is ook versie met een nog veel krachtigere motor in ontwikkeling.