dinsdag , 28 mei 2024
Rotor and wings

Open Dag helikopteropleiding Rotor & Wings Maastricht

Lelystad, 20 augustus 2015 – Op vrijdag 2 oktober houdt Rotor & Wings een Open Dag voor iedereen die als beginopleiding of als carriereswitch overweegt een helikopteropleiding te gaan volgen. De Open Dag vindt plaats op Maastricht-Aachen Airport en biedt alle mogelijkheden voor een uitgebreide oriëntatie en voor ´het proeven van de sfeer´ bij de vliegschool. Rotor & Wings richt zich met deze Open Dag zowel op Nederlandse als Belgische belangstellenden.

Ervaren helikopterpiloten en instructeurs vertellen die dag over hun werk bij de politie, ANWB, offshore en luchtmacht. Ook vertellen ze over hun ervaringen en de mogelijkheden om te werken in het buitenland. Daarnaast wordt er toelichting gegeven op de mogelijkheid om na de opleiding vliegervaring op te doen en daarmee ‘uren op te bouwen’. Informatie wordt gegeven over de vereiste vooropleiding voor een opleiding tot helikopterpiloot.

De verschillen tussen de modulaire en de integrated opleiding worden toegelicht en er wordt informatie gegeven over instrumentvliegen en de Multi Crew Course. Tevens komen onderwerpen als kosten, grading en financieringsmogelijkheden aan bod. Het Aero Medical Centre (Beek) zal informatie geven welke selectiecriteria voor deze opleiding gelden.

Het middagprogramma staat in het teken van de praktijk. Na een uitleg over de werking van de helikopter volgt een preflight inspectie. Geïnteresseerden krijgen dan de gelegenheid om zelf te vliegen. Kosten: € 95 per 15 minuten.

Locatie:
Horsterweg 17, Maastricht-Aachen Airport.
Datum: 2 oktober 2015. Tijd: 9.30 tot 17.00 uur.

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via info@rotorandwings.nl en daarbij aan te geven of ze ook willen vliegen.