woensdag , 29 mei 2024
Texel Fly-In 2015

Texel Fly-In 2015

De Cocksdorp (Texel), 26 augustus 2015 – Van 4 t/m 6 september 2015 zal op Texel International Airport voor de 7e keer de Texel Fly-In plaatsvinden. Dit is het grootste evenement in Nederland in zijn soort. Afhankelijk van de weersomstandigheden, komen er zo’n 200 tot 250 vliegtuigen naar deze Fly-In. Ook dit jaar wordt er tijdens deze 3 dagen weer een groot aantal toestellen op Texel International Airport verwacht.

Waarom is de Texel Fly-In zo bijzonder?
In de eerste plaats door de gastvrijheid van de havenmeesters, Ed en Mike de Bruijn. Bovendien ligt het vliegveld op het prachtige Waddeneiland Texel. Deelnemers komen uit verschillende landen van Europa. Dit geeft meteen een internationaal karakter aan het evenement. Maar ook de gewone menselijke aspecten, zoals hernieuwde vriendschappen, of het sluiten van nieuwe wellicht, komen aan bod. Kortom, een grote groep gelijkgestemden vindt elkaar op Texel International Airport tijdens de Texel Fly-In 2015.

Minder bijzonder, maar wel belangrijk is dat dit soort evenementen de verbondenheid onder de vliegersgemeenschap onderstreept en versterkt. Maar ook, doordat er kennis en ervaringen tussen de vliegers worden uitgewisseld, komt dat de veiligheid weer ten goede. Niet in de laatste plaats ook doordat er weer een paar uurtjes in het logboek kunnen worden bijgeschreven van de vlucht naar en van Texel.

Texel Fly-In 2015

De Texel Fly-In 2015 wordt ondersteund door een groot aantal bedrijven en belangenorganisaties, w.o.: Cessna Aircraft (Cessna TTX), iFly (Pipistel Aircraft), Cirrus SAS (Cirrus Aircraft), Wings over Holland, AOPA, NVAV en KNVvL.

Het programma van de 3-daagse Fly-In ziet er in het kort als volgt uit:
Vrijdag 4 sept.: ’s middags/’s avonds de aankomst van de eerste deelnemers.
Zaterdag 5 sept.: Overdag, static display en verschillende activiteiten op de Aero Square en diverse lezingen. ’s Avonds BBQ met muziek op de Pilot Plaza.
Zondag 6 sept.: Ontbijt en vertrek van de deelnemers.

De Texel Fly-In 2015 is ook toegankelijk voor belangstellenden. Men hoeft dus niet per sé per vliegtuig aan het evenement deel te nemen of zelf piloot te zijn. “Ook als u op de fiets komt bent u van harte welkom”, aldus havenmeester Ed de Bruijn.

Link:
www.texelflyin.nl

Texel Fly-In 2015