zaterdag , 18 mei 2024
Breda Airshow 2017

VSV Breda Airshow 2015

Breda Airport 25 augustus 2015 – Op zaterdag 29 augustus is het weer tijd voor een mooie editie van de Airshow: de VSV Breda Airshow 2015! De Airshow wordt wederom georganiseerd door de VSV ‘Leonardo da Vinci’ in samenwerking met Breda International Airport. Het bewijst zich weer een dag vol spanning, sensatie en vliegspektakel te worden, en het beste is: de Airshow is ook nog eens helemaal gratis! De voorgaande editie trok al meer dan 12.000 bezoekers, en dit jaar maakt de organisatie het nog groter. 

Gedurende de dag worden er in de lucht geweldige vliegdemonstraties en indrukwekkende aerobatics vertoond door grote aantallen van zowel nationale als internationale vliegteams! Denk hierbij aan mooie vliegtuigformaties die loopings, kurkentrekkers en menig andere aerobatics stunts zullen vertonen. Zo zullen onder andere de Fokker Four formatie, Frank Versteegh met zijn Extra 300, de Sukhoi SU-26 van Frank van Houten en de Pitts Special van Dirk Evers langskomen om het publiek al vliegend te imponeren. Daarnaast zal ook de Koninklijke Luchtmacht aanwezig zijn met het Apache Demo Team, een Spitfire demo en met een parachute-drop uit een C-130 Hercules!

Op de grond blijft het ook niet rustig, want hier zal een breed scala aan prachtige vliegtuigen worden opgesteld. U kunt de vliegtuigen dus ook van heel dichtbij bekijken! Eveneens is er een ouderwets gezellige Airmarket aanwezig, in de vorm van een groot aantal verkoopstandjes verspreid over het terrein. U kunt hier terecht voor eten en drinken, maar ook voor geweldige vliegshow gadgets voor zowel de alledaagse bezoeker als de echte vliegtuigfanaat! Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij de stand van de Koninklijke Luchtmacht voor posters, boekjes, goodies en­­ informatie.

Het thema van deze editie van de Airshow is “Dutch Powered Innovation in Aviation”, waarin de ontwikkelingen in de luchtvaartgeschiedenis benadrukt zullen worden. Hierbij geven we bijzondere aandacht aan de Nederlandse bijdrage binnen de luchtvaart. Ook al is Nederland een klein land, het heeft een behoorlijk grote impact op de luchtvaart gehad. De innovatie van de luchtvaartgeschiedenis zal prachtig worden weergegeven op een tentoonstelling van tientallen vliegtuigmodellen, die chronologisch in een rij staan opgesteld. Deze tentoonstelling zal duidelijk maken waarom deze vliegtuigen kenmerkend waren voor hun tijd, en op welke manier Nederland heeft bijgedragen aan de innovatie in die vliegtuigen.

VSV Breda Airshow 2015

De organisatie wil niet alleen terug kijken op de geschiedenis, we willen ook vooruit kijken. Huidige en toekomstige innovaties in de luchtvaart zijn dan ook belangrijke aspecten van de VSV Breda Airshow en zij zullen ook worden uitgelicht in de opgestelde rij vliegtuigen. Een voorbeeld van toekomstige innovaties op de Airshow is de aanwezigheid van de PAL-V, één van de eerste voertuigen die zowel op de grond als in de lucht gebruikt kan worden! Daarnaast is bijvoorbeeld de TU Delft aanwezig om te zaten zien hoe luchtvaartechnologie gebruikt kan worden in huidige ontwikkelingen.

Deze toekomstige innovaties zullen ook in detail behandeld worden tijdens de tweede editie van het MAVCON congres dat op dezelfde dag plaatsvindt als onderdeel van de vliegshow. In onze luxe VIP-area zal door verscheidene grote Nederlandse spelers in de luchtvaartindustrie worden benadrukt hoe Nederland een significante rol blijft spelen op het gebied van innovatie in de luchtvaart. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u deze bevindingen ook bespreken met de aanwezige bedrijven en ondernemers tijdens de VIP-borrel. Mocht u ook interesse hebben om toegang te krijgen tot het MAVCON congres, stuurt u dan gerust een mailtje naar info@vliegshow.com.

Link:
– vliegshow.com