woensdag , 24 april 2024
Catalina PH-PBY

Catalina naar Hoornsche Hop

Hoorn, 28 augustus 2015 – Op zaterdag 5 september 2015 zal op het Hoornsche Hop een uniek evenement plaatsvinden met een historisch karakter: Grando Flying Hoorn. Speciaal hiervoor zal de PBY-5A ‘Catalina’, een uniek watervliegtuig uit 1941, diverse keren landen en opstijgen vanaf het water. 

Meevliegen met het watervliegtuig, 5 september
Voor de derde keer komt de Catalina naar Hoorn. Projectfactor organiseert Flying Hoorn 2015 en heeft er voor gezorgd dat dit unieke watervliegtuig weer naar het Hoornse Hop komt. De Catalina zal op zaterdag drie vluchten maken vanaf het Markermeer. Ervaar de sensatie van het landen en opstijgen vanaf het water. Vanuit comfortabele stoelen heeft u een fantastisch uitzicht en het is mogelijk tijdens de vlucht over de schouders van de piloten mee te kijken.

Een vlucht zal circa 30 min. in beslag nemen. Vooraf krijgt u een volledige ‘briefing’ en een presentatie van de geschiedenis van het vliegtuig. Met een vaartuig wordt u gehaald en gebracht naar de Catalina. Na de vlucht ontvangt u een certificaat. U kunt meevliegen als u donateur van de Stichting Vrienden van de Catalina wordt, en dit kan via de website van de Catalina.

Links:
– www.flyinghoorn.nl
– www.catalina-pby.nl

Foto: Micheal Prophet