dinsdag , 28 mei 2024

Pitts Special verongelukt tijdens Friesach Air Show

Friesach (Oostenrijk), 30 augustus 2015 – In de namiddag is tijdens de vliegshow in de buurt van Friesach in Karinthië een Pitts Special verongelukt.

Volgens de politie verongelukte het toestel na een looping en kwam neer voor een groep van 500 toeschouwers. De pilot kwam om het leven. Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten verschaffen omtrent de omstandigheden en de feitelijke toedracht van het ongeval.

Pitts

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.