donderdag , 25 juli 2024
Worldcup parachutespringen

Record formatiespringen gevestigd tijdens Worldcup

Teuge, 9 september 2015 – Op het EK / Worldcup parachutespringen te Paracentrum Teuge is op 8 september een nieuw nationaal record formatiespringen gevestigd. Het gebeurde door team M8trix bij het onderdeel FS8.

Het record werd in de eerste ronde verbeterd van 17 naar 20 punten in tijd. Een prima resultaat. In ronde twee, werd het Europees record zelfs verbeterd naar 30 punten, dit door het Franse team. Het niveau van deze wedstrijd is dan ook zéér hoog.

Bij formatiespringen FS8 maakt een team van 8 springers zoveel mogelijk gelote formaties in een sprong. De tijd start bij het verlaten van het vliegtuig en stopt na 50 seconden. De sprong wordt gefilmd door een teamlid videospringer en wordt beoordeeld door 5 scheidsrechters.

Het EK/Worldcup parachutespringen duurt tot en met zaterdag 12 september. In totaal nemen er 19 landen deel uit de gehele wereld. De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de KNVvL, de Nederlandse bond voor luchtsporten. Voor meer informatie kunt u Nationaal Paracentrum Teuge, dan wel de KNVvL afdeling parachutespringen benaderen.