zaterdag , 18 mei 2024
Air France-KLM

Air France-KLM voor de 11e keer op nummer 1

Amstelveen, 10 september 2015 – Voor de 11e keer op rij bezet Air France-KLM de positie als meest duurzame luchtvaartmaatschappij op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI)*, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling weergeeft.

Pieter Elbers – President-directeur KLM
“Het is een bijzondere prestatie om deze positie al zo lang te houden. Het bevestigt dat we niet alleen onze verantwoordelijkheid nemen als werkgever, maar ons ook inzetten voor de juiste duurzame ontwikkelingen, zodat we blijven innoveren. Dat is iets waar KLM een lange traditie in heeft. KLM is constant in beweging op het vlak van milieu en samenleving. Voor een aantal thema’s zijn concrete lange termijn doelstellingen geformuleerd. Een van die doelstellingen is het ‘Smart Energy’ programma met als doel de CO2-uitstoot in 2020 met 20 procent te verminderen. Naast onder meer de investering in energiezuinige toestellen en het gebruik van lichtere materialen aan boord, is de inzet van biobrandstof een manier om dit te bereiken. “We werken intensief samen met leveranciers en andere partijen om zo in de gehele keten bij te dragen aan het gebruik van duurzame materialen en grondstoffen.”

Daarnaast houdt Air France-KLM voor het zevende achtereenvolgende jaar de eerste positie als ‘Industry Group Leader’ in de overkoepelende sector ‘Transportation’, waar zowel lucht-, spoor-, zee- en wegtransport als luchthavenactiviteiten onder vallen.

Air France-KLM zet voortdurend stappen op weg naar een duurzamere vorm van luchtvaart. KLM richt zich op meerdere gebieden, zoals het terugdringen van de impact op het milieu. Ook de integratie van duurzame ontwikkelingen in haar producten en diensten en de bevordering van een verantwoord personeelsbeleid dragen hieraan bij.

*De DJSI betreft de meest efficiënte ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, samengesteld door RobecoSAM, een internationale vermogensbeheerder die de duurzaamheidsprestaties van ondernemingen beoordeelt.