vrijdag , 31 mei 2024

Twee doden bij Piper Aerostar crash op filmset Tom Cruise

Medellin (Colombia), zaterdag 12 september 2015 – Een Piper Aerostar is tijdens een vlucht van Santa Fe de Antioquia naar Medellin verongelukt. Aan boord waren 3 personen. Twee daarvan zijn tijdens de crash om het leven gekomen. De derde inzittende, piloot Jimmy Lee Garland zou het ongeluk overleefd hebben en is direct naar een lokaal ziekenhuis gebracht. De overledenen zouden geïdentificeerd zijn als Alan Purwin en Carlos Berl.

Purwin is de oprichter en directeur van Helinet Technologies. Hij en de twee andere inzittenden behoorden tot de crew op de set van de film Mena, met in de hoofdrol Tom Cruise. De film zou rond 6 januari 2017 in Amerika uitkomen. Het is nog onduidelijk of de releasedatum als gevolg van het ongeval naar achteren geschoven moet worden.

Over de exacte oorzaak is nog niets bekend (gemaakt), maar er zijn wel aanwijzingen naar buiten gekomen dat slecht weer een rol gespeeld kan hebben.

Links:
– en.wikipedia.org/wiki/Mena_(film)
helinettechnologies.com

Cruise
De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.