zondag , 14 juli 2024
KLM

KLM stopt met vluchten naar Fukuoka in Japan

Amstelveen, 02 oktober 2015 – Met ingang van 5 januari 2016 zet KLM de dienstregeling naar Fukuoka (Japan) stop. Op 3 januari 2016 vertrekt vlucht KL869 voor het laatst vanuit Amsterdam naar Fukuoka, en op 4 januari 2016 vertrekt vlucht KL870 voor de laatste keer uit Fukuoka weer terug.

KLM startte de dienstregeling naar Fukuoka op 3 april 2013, met drie wekelijkse vluchten met de Boeing 777-200. Ondanks een veelbelovende start ziet KLM zich nu genoodzaakt de vluchten te stoppen vanwege een verslechterde prestatie van de route en de negatieve invloed van de huidige wisselkoers van de Japanse yen.

De Japanse markt is altijd belangrijk geweest voor AIR FRANCE KLM. Dat blijkt onder meer uit de zeer langdurige en continue aanwezigheid van KLM en AIR FRANCE in Japan vanaf respectievelijk 1951 en 1952.

Na stopzetting van de route blijven KLM en AIR FRANCE aanwezig in de regio Kyushu, en zij blijven zich onverminderd inzetten op de Japanse markt. Aansluitende vluchten van Fukuoka naar Europa zullen samen met de partners van KLM worden uitgevoerd via 26 wekelijkse vluchten naar Osaka en Tokio (Japan), Seoul (Zuid-Korea) en Taipei (Taiwan). Daarnaast blijft Kyushu bereikbaar via het Japanse netwerk van Air France – met 23 wekelijkse vluchten.

Passagiers met een reservering voor een vlucht van Amsterdam-Fukuoka v.v. na 4 januari 2016 zullen naar het meest geschikte alternatief worden omgeboekt. Het toestel dat vloog op Fukuoka wordt nu elders in het KLM-netwerk ingezet. Op deze manier optimaliseert KLM haar netwerk.