donderdag , 25 juli 2024
Directieleden Air France moeten vege lijf redden

Directieleden Air France moeten vege lijf redden

Aéroport Charles de Gaulle (Parijs, Frankrijk), 5 oktober 2015 – Pierre Plissonnier (directeur) en Xavier Broseta (hoofd personeelszaken) van Air France hebben vanmorgen het vege lijf moeten redden toen zij belaagd werden door actievoerende werknemers, nabij het hoofdkantoor. Op foto’s en video’s is te zien hoe Plissonnier en Broseta de kleren van het lijf worden gerukt en door beveiligers moeten worden ontzet. Zij werden even later weggevoerd van de boze demonstranten.

Het management van Air France is voornemens een aanklacht voor geweldpleging in te dienen. Ook de Franse pilotenvakbond Syndicat National des Pilotes de Ligne  (SNPL) veroordeelt het geweld en roept op tot nieuwe gesprekken.

De directie sprak volgens de vakbond op dat moment de ondernemingsraad bij over een ophanden zijnde reorganisatie bij Air France.

Volgens verschillende media drongen op dat moment tientallen boze demonstranten het hoofdkantoor bij vliegveld Charles de Gaulle in Parijs binnen. Het overleg werd vervolgens geschorst. Aan het begin van de middag was het protest weer voorbij.

Directieleden Air France moeten vege lijf redden