vrijdag , 17 mei 2024
Bugatti 100P

2e start Bugatti 100P nu wel succesvol

Burns Flat, Oklahoma (VS), 20 oktober 2015 – Na een ongelukkig verlopen eerste start in augustus van dit jaar, waarbij de Bugatti 100P van de baan raakte en met haar neus in de grond tot stilstand kwam, ging het vandaag beter. Hiervoor moesten wel eerst de twee propellers worden vervangen die bij die eerste start onherstelbaar beschadigd waren geraakt.

Rupert Wasey van Hercules Propellers heeft er alles aan gedaan om de Bugatti 100P zo snel mogelijk weer van een nieuwe set te voorzien. Met als resultaat dat vandaag opnieuw een startpoging gedaan kon worden. En deze keer verliep alles geheel naar wens en waren er geen problemen.

Hiermee is een belangrijke stap gemaakt om een luchtwaardige replica van de Bugatti 100P (die in het echt nooit gevlogen heeft) in de lucht te krijgen.

Links:
– bugatti100p.com
– vareninnederland.nl/2015/08/heeft-uw-bugatti-ook-zon-last-van-startproblemen

Bugatti 100P