zaterdag , 18 mei 2024

Jacob Jan Boerma nieuwe topchef KLM

Amstelveen, 22 oktober 2015 – KLM serveert vanaf 25 oktober 2015 de maaltijden van de Nederlandse driesterren topchef Jacob Jan Boerma in de World Business Class op de vluchten vanuit Amsterdam. Jacob Jan is de eerste chef-kok die een heel jaar lang de keuken van KLM gaat verrijken.

Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services:
“KLM is trots om weer samen te werken met een driesterren topchef. Dit keer is het Jacob Jan Boerma, van restaurant De Leest in Vaassen, die voor heerlijke menu’s gaat zorgen met geheel eigen signatuur. De maaltijden van KLM’s voormalige topchefs werden zeer gewaardeerd door onze World Business Class passagiers. Ik verwacht dat de menu’s van Jacob Jan ook zeer in de smaak zullen vallen.”

Jacob Jan Boerma, Nederlandse driesterren Topchef:
“Het is een fantastische uitdaging om met KLM samen te werken, één van de mooiste luchtvaart organisaties ter wereld! Ik kijk er erg naar uit om u als gast op grote hoogte kennis te laten maken met gerechten die wij weloverwogen hebben samengesteld met KLM, en hoop ik u culinair te verrassen!”

KLM biedt al jaren maaltijden aan in haar World Business Class die ontwikkeld zijn door toonaangevende Nederlandse chef-koks. Door samen te werken met topchefs blijft KLM de culinaire wereld promoten aan boord. Ook is het servies ontworpen door de Nederlandse designer Marcel Wanders, wat uitstekend past binnen KLM’s productvisie ‘International Dutch’. Eerder werden maaltijden aan boord geserveerd van onder meer Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer.

Jacob Jan heeft vier verschillende menu’s samengesteld die naadloos aansluiten bij de kwaliteit van KLM.

In 2002 opende Jacob Jan Boerma samen met zijn vriendin Kim Veldman restaurant De Leest in Vaassen. Het restaurant ontving in 2003 een eerste, in 2007 een tweede en in 2014 de ultieme derde Michelinster. Restaurant De Leest behoort tot de absolute top van de Nederlandse gastronomie. De stijl van de keuken is Frans met kosmopolitische invloeden, waarin frisse elementen een belangrijke rol spelen, en kenmerkt zich door het gebruik van lokale en veelal Biologische producten. Het restaurant heeft inmiddels internationale faam verworven. Ook opent Jacob Jan begin 2016 zijn eigen restaurant in het geheel vernieuwde Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Jacob Jan Boerma