woensdag , 29 mei 2024
Autogyroschool Hilversum

Nieuwe Autogyroschool op Vliegveld Hilversum

Hilversum, 27 oktober 2015 – Met de landing van een gloednieuwe Cavalon AutoGyro op Vliegveld Hilversum op vrijdagmiddag 23 oktober, opende de Autogyroschool zijn tweede vestiging in Nederland. Naast de al langer bestaande locatie op Lelystad-Airport, wil de Autogyroschool zich op Vliegveld Hilversum vooral richten op de groeiende groep belangstellenden uit de Randstad.

Samenwerking
De Autogyroschool gaat op Vliegveld Hilversum nauw samenwerken met Vliegschool Hilversum (VSH). Remco van Ravenzwaaij van de Nederlandse Autogyroschool: “Dankzij deze samenwerking krijgen leerlingen van de Autogyroschool de gelegenheid om gebruik te maken van het nieuwe e-learning systeem van VSH voor de PPL theorie. Daarnaast krijgen ze les op een bijzondere Autogyro. De nieuwe Cavalon die de Autogyroschool op Vliegveld Hilversum gaat gebruiken, is voorzien van een sterke en geluidsarme 115 pk Rotax 914UL-motor en een ‘top van de markt’ IVO-propeller. Daarmee is deze Cavalon een van de modernste Autogyro’s in de wereld”. Vincent Kager voegt hier namens Vliegschool Hilversum aan toe: “Wij zien uit naar de samenwerking met de Autogyroschool en we zijn blij met de uitbreiding van de opleidingsmogelijkheden op dit nieuwe en veelbelovende toestel”.

Belangstelling
Autogyro´s zijn bijzondere toestellen; de draagrotor niet door de motor wordt aangedreven, zoals bij een helikopter, maar de rotor draait rond door de voorwaartse beweging van het toestel door de lucht. Een motoraangedreven propeller achterop de Autogyro zorgt voor de voorwaartse stuwdruk. Door hun specifieke vliegeigenschappen behoren Autogyro´s tot de veiligste toestellen ter wereld. Moderne Autogyro’s worden in hoog tempo populair. In Nederland vliegt inmiddels een aantal Duitse Autogyro’s en vorig jaar werd de eerste moderne Autogyro in Nederland geregistreerd. Dankzij de ontwikkeling van de innovatieve Nederlandse PAL-V, een vliegende driewielerauto die vliegt volgens het principe van een Autogyro, is er voor Autogyro’s veel belangstelling ontstaan. Daarmee is de Autogyro in ons land bezig met een inhaalslag.

Groeiende vraag
Door vanaf twee Nederlandse vliegvelden te gaan opereren, wil de Autogyroschool inspelen op de groeiende vraag in ons land naar pilotenopleidingen voor dit type toestellen. De Autogyroschool is in Lelystad gevestigd op de Emoeweg 1, 8218 PC Lelystad-Airport. De nieuwe vestiging van de Autogyroschool op Vliegveld Hilversum is te vinden bij Vliegschool Hilversum aan de Noodweg 47, 1213 PW Hilversum.

Links:
www.autogyroschool.nl
– www.vliegschool-hilversum.nl
– www.pal-v.com

Autogyroschool Hilversum