zaterdag , 18 mei 2024

Voormalig KLM-topman Orlandini overleden

Amstelveen, 29 oktober 2015 – Voormalig KLM-topman Sergio Orlandini is woensdag 28 oktober overleden. Orlandini is 94-jaar geworden. Hij werd in Italië geboren, maar woonde al sinds 1926 in Nederland en had de Nederlandse nationaliteit. Voor zijn indiensttreding bij de KLM studeerde Orlandini bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Orlandini werd in 1987 opgevolgd door Jan de Soet en trad toen toe tot de raad van commissarissen van de KLM. Orlandini was een KLM-er in hart en nieren en liet in 2003 nog met niet mis te verstane woorden weten niet gelukkig te zijn met de fusie tussen Air France en KLM. “Dit is een ramp, de company is weggegeven, KLM wordt helemaal overgenomen ondanks de mooie woorden”, zo luidde zijn commentaar.

Na Albert Plesman was Orlandini de langstzittende president-directeur van de KLM. Hij vervulde deze functie van 1973 tot en met 1987.

Pieter Elbers
De huidige KLM-topman, Pieter Elbers, laat in een verklaring o.a. weten: “Mede door zijn enorme inzet en visie is de KLM uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende luchtvaartmaatschappij. De KLM heeft daarom veel aan hem te danken. Nog maar enkele weken geleden had ik – tijdens een diner – het genoegen met hem te praten over zijn tijd bij de KLM. Ondanks zijn hoge leeftijd was zijn bevlogenheid en betrokkenheid bij de KLM nog niet verminderd.”