vrijdag , 21 juni 2024
vliegtuigmotor gestolen

Unieke inbraak, vliegtuigmotor gestolen op Lelystad Airport

Lelystad Airport, 3 november 2015 – Leden van het boevengilde hebben afgelopen weekend een vliegtuigmotor gestolen uit een hangar op Lelystad Airport. Dit heeft de politie via een persbericht vandaag (dinsdag) bekendgemaakt.

De motor, een Rotax 912 met een waarde van ca. € 15.000, werd gestolen uit een hangar aan de Emoeweg. Dat gebeurde nadat de deur was opengebroken. De inbraak werd zaterdagochtend 31 oktober ontdekt door medewerkers van een bedrijf.

Wat de inbrekers met de buit denken te kunnen doen is een raadsel. Doorverkopen voor inbouw in een (nieuw) vliegtuig zal bijvoorbeeld lastig worden, i.v.m. het ontbreken van de vereiste documenten. Aan de andere kant lijkt het er ook niet op dat de dieven bij de inbraak ‘per ongeluk’ op de motor zijn gestuit en deze toen maar hebben meegenomen.

Getuigen die meer informatie hebben over de inbraak en de gestolen vliegtuigmotor worden verzocht contact op te nemen met de politie in Lelystad 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.