woensdag , 29 mei 2024

Succesvolle eerste testvlucht Mitsubishi Regional Jet

Nagoya, Komaki Airport (Japan), 12 november 2015 – De nieuwe Mitsubishi Regional Jet heeft op 11 november 2015 een eerste testvlucht gemaakt vanaf Komaki Airport, in de buurt van Nagoya in Japan.

Het is minstens vijftig jaar geleden dat de Japanse vliegtuigindustrie een passagiersvliegtuig heeft voortgebracht. Het laatste toestel – waarvan er slechts 182 zijn gebouwd – was de NAMC YS-11 turboprop dat op sommige vlakken overeenkomsten vertoonde met de Viscount en de Friendship.

De Mitsubishi Regional Jet (MRJ) biedt plaats aan 100 passagiers. Mitsubishi wil met dit toestel de strijd aangaan met grote vliegtuigbouwers als Embraer (E175) en Bombardier (CRJ-900). Voorlopig staat de teller voor het aantal orders voor de MRJ op 233. Het eerste toestel wordt – naar verwachting – in juni 2017 afgeleverd aan All Nippon Airways (ANA). De regional jet kost US $ 47 miljoen (€ 43,7 miljoen).

“De operationele prestaties van de MRJ waren [veel] beter dan verwacht. We hadden een bijzonder rustige vlucht zonder verrassingen”, aldus chef test-vlieger Yasumura.

Link:
– www.mrj-japan.com

Mitsubishi Regional Jet