dinsdag , 28 mei 2024
stoelkeuze voor vaste KLM-klanten

Meer stoelkeuze voor vaste KLM-klanten op intercontinentale vluchten

Amstelveen, 17 november 2015 – Vanaf 1 december 2015 verandert KLM gefaseerd de manier waarop Economy Class-stoelen gereserveerd kunnen worden voor vluchten vanaf 26 januari 2016. KLM’s frequente reizigers met een Flying Blue Platinum-, Gold- of Silver-status en passagiers die een Full Flex Economy-ticket hebben geboekt, krijgen hierdoor meer keuze om direct bij de boeking hun gewenste zitplaats te reserveren.

Alle andere passagiers die bij het boeken van een ticket al hun stoel willen reserveren, kunnen hier nog steeds voor kiezen, maar dan als een betaalde optie. Voor twintig euro per enkele reis kunnen ook deze passagiers hun gewenste zitplaats selecteren.

Kosteloze stoelselectie nog steeds mogelijk
Daarnaast krijgen passagiers die om fysieke redenen speciale behoeftes hebben, vroeg in het boekingsproces een stoel toegewezen. Ook zorgt KLM ervoor dat een gezin met kleine kinderen bij elkaar kan zitten. Tijdens check-in, 30 uur voor vertrek bij intercontinentale vluchten, blijft het selecteren van een reguliere Economy Class-stoel voor alle passagiers gratis.

Keuze en controle
Met het nieuwe model voor stoelreserveringen kan KLM optimaal tegemoetkomen aan de wensen van haar passagiers. Dit past bij KLM’s streven om passagiers meer keuze en zeggenschap te bieden. Andere services die de keuze van passagiers verruimen, zijn bijvoorbeeld de opties om te kiezen voor Economy Comfort of voor à la carte maaltijden tijdens intercontinentale vluchten.