zaterdag , 18 mei 2024
FAI World Air Games 2015

Nederlandse piloten klaar voor World Air Games

Lelystad, 20 november 2015 – Een Nederlands team autogyropiloten staat klaar voor deelname aan de World Air Games in Dubai. Herman Hintzen, Arend van Randen en Remco van Ravenzwaaij zullen hun flying skills  meten met deelnemers uit meer dan tien andere landen. De World Air Games vinden plaats van 1 t/m 12 december 2015 in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Tijdens de World Air Games nemen honderden ervaren luchtsportbeoefenaars het in verschillende luchtsporten tegen elkaar op. Autogyropiloten, zweefvliegers, ballonvaarders, acrobatiekvliegers, modelvliegers, parachutisten piloten van microlight aircraft, van paramoteurs en van ‘gewone’ sportvliegtuigen, en beoefenaars van andere luchtsporten en disciplines zullen verschillende opdrachten uitvoeren waaruit moet blijken wie de beste piloten in de lichte luchtvaart ter wereld zijn. De World Air Games worden iedere vier jaar volgens Olympisch voorbeeld georganiseerd.

Nederlanders
Uit Nederland nemen, naast de drie autogyrovliegers, veertien andere luchtsporters deel aan de World Air Games: een modelvlieger, twee piloten van lichte sportvliegtuigen, een ballonvaarder en tien parachutisten. De Nederlandse delegatie wordt geleid door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

Race
De drie Nederlandse deelnemers aan de World Air Games 2015 in Dubal, nemen deel onder auspiciën van de Nederlandse Autogyroschool. Herman Hintzen, Arend van Randen en Remco van Ravenzwaaij zullen hun prestaties laten zien op het type autogyro waarop zij ooit hun brevet hebben behaald: de in Duitsland gebouwde Autogyro MTO Sport. Zij zullen moeten laten zien wie kan starten met de kortste aanloop, wie de snelste is in een race tussen pylons, wie de beste doellanding kan maken zonder motor en wie het langzaamst met een autogyro kan vliegen.

Autogyro’s
Autogyro´s zijn door hun bijzondere vliegeigenschappen nauwelijks  te vergelijke met gewone vliegtuigen of helikopters. Het zijn toestellen waarbij de draagrotor niet door de motor wordt aangedreven, zoals bij een helikopter, maar waarbij de rotor ronddraait door de voorwaartse beweging van het toestel door de lucht. De drie Nederlandse autogyropiloten hebben met elkaar kennis gemaakt via de Autogyroschool: Herman Hintzen en Arend van Randen als studenten en promovendi, en Remco van Ravenzwaaij als eigenaar en instructeur.

Link:
– www.wagdubai.ae

FAI World Air Games 2015