woensdag , 29 mei 2024
Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum viert eerste verjaardag

Soest, 7 december 2015 – Vrijdag 11 december aanstaande is het precies 1 jaar geleden dat Koning Willem Alexander het Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige vliegbasis in Soesterberg feestelijk opende. Inmiddels heeft het NMM een succesvol, enerverend eerste jaar achter de rug.

Bezoekersaantal overtreft verwachtingen 
Deze kerstvakantie verwacht het museum de 500.000ste bezoeker van dit jaar te begroeten. Deze bezoeker wordt feestelijk in het zonnetje gezet. Het NMM heeft door haar collectie én bijzondere programmering gedurende het jaar een aantal ‘leukste uitje/dagje weg’ aanbevelingen en awards gekregen. En vorige week nog won de architect van het NMM de Abe Bonnema Architectuurprijs. Op vele vlakken een bijzonder mooi eerste jaar.

Bijzonder tintje eerste verjaardag
Op 11 december vindt bij het NMM ook de generale repetitie plaats van het Korps Mariniers dat dit jaar 350 jaar bestaat. Een bijzonder schouwspel van 900 militairen, voertuigen en muziek. Bij het museum oefenen zij voor het defilé op zaterdag 12 december op de Coolsingel in Rotterdam. Deze generale maakt het 1-jarig bestaan van het NMM extra feestelijk.

Wij nodigen u van harte uit voor het 1-jarig bestaan van het Nationaal Militair Museum op 11 december om 12:00 uur.

Voorproefje kerstvakantie
Op de eerste zaterdag van de kerstvakantie, 19 december, start de actie ‘Stay Safe’. In het NMM is een basecamp nagebouwd waar op foto’s te zien is hoe militairen op missie kerst vieren. Gedurende de hele kerstvakantie kunnen bezoekers, jong én oud, een kaart met een persoonlijke boodschap/wens voor een militair op missie schrijven of inkleuren. Generaal Majoor van der Laan, directeur Operaties, is op 19 december aanwezig om ‘Stay Safe’ af te trappen samen met gezinnen van de Stichting Thuisfront.

Over het Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) ligt op de voormalige vliegbasis in Soesterberg, een van oudsher zeer belangrijke plek voor de Nederlandse militaire luchtvaart. Het museum is een bijzonder transparant gebouw omringd door een uitgestrekt buitenterrein. Het toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het NMM neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen. In zes themaruimtes wordt duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen.

Link:
– www.nmm.nl