vrijdag , 21 juni 2024
FAI World Air Games 2015
V.l.n.r.: Arend van Randen, Herman Hintzen en Remco van Ravenzwaaij.

Van Ravenzwaaij eerste bij tussenstand World Air Games

Lelystad, 8 december 2015 – De Nederlandse autogyropiloot Remco van Ravenzwaaij staat bij de World Air Games in Dubai eerste in de categorie autogyrovliegen. In totaal nemen 21 autogyrovliegers uit twaalf landen deel aan deze discipline, waaronder twee andere Nederlanders.

Woestijn
Remco van Ravenzwaaij is even blij als verrast door zijn voorlopig succes. Remco: “We zijn na 2 racedagen klaar in de woestijn. Van deze twee dagen gaat de beste score mee naar de eindklassering. En wat blijkt, ik vind mezelf ineens terug op de eerste plaats. (“Oeps …”). We verplaatsen ons nu naar de Palm waar we nog drie of vier racedagen hebben. Hiervan tellen de beste twee scores mee. Voor de eindscore worden de drie bij elkaar opgeteld: het resultaat uit de woestijn plus de twee resultaten van de Palm”.

Race
De Nederlanders Arend van Randen en Herman Hintzen staan momenteel 17e en 19e in het tussenklassement. Maar ook zij kunnen nog hogerop komen. Remco van Ravenzwaaij: “We hebben een race die bestaat uit drie onderdelen: een short field take off over 1 meter wire: je geeft zelf de afstand tot de wire aan en elke meter telt als een seconde. Breek je de wire dan heb je 150 seconden; een pylon race: dat is een slalom om 8 pylons waarbij je om de pylons moet en door een time gate op max 3 meter hoogte. Mis je een pylon krijg je 30 strafseconden; en tenslotte een precision landing engine off: daarbij moet je op 1000′ boven de baan de motor uitzetten en landen op een gemarkeerd punt. Elke 5 meter te ver is 5 extra straf seconden. Land je te vroeg is 30 seconden.

Nederlanders
Tijdens de World Air Games in de Verenigde Arabische Emiraten nemen honderden luchtsportbeoefenaars het in verschillende luchtsporten tegen elkaar op. Uit Nederland nemen een modelvlieger, piloten van lichte sportvliegtuigen, een ballonvaarder en negen parachutisten deel aan de World Air Games, die iedere vier jaar volgens Olympisch voorbeeld worden georganiseerd. De Nederlandse delegatie wordt geleid door Frouwke Kuijpers van de KNVvL.

De World Air Games in Dubai duren nog tot en met zaterdag.

Links:
– www.wagdubai.ae
– www.facebook.com/WAG2015NL
www.knvvl.nl

FAI World Air Games 2015