donderdag , 25 juli 2024
FAI World Air Games 2015

Piloot gewond bij ongeval tijdens World Air Games

Dubai (UAE), 9 december 2015 – Tijdens de World Air Games in Dubai is woensdagmorgen (9 december) om 11.15 uur CET de Nederlandse deelnemer Arend van Randen tijdens een wedstrijd met zijn autogiro te water geraakt. Van Randen heeft hierbij verwondingen opgelopen. De artsen in het ziekenhuis van Dubai, noemen zijn toestand ‘ernstig maar stabiel’.

Arend van Randen is een van de drie Nederlandse Autogyropiloten die deelnemen aan de World Air Games 2015 in Dubai. De andere piloten zijn Herman Hintzen en Remco van Ravenzwaaij. Samen met 13 Nederlandse luchtsporters uit andere disciplines zijn zij door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart uitgezonden naar de World Air Games, die nog tot en met zaterdag 12 december zullen duren.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.