vrijdag , 21 juni 2024
KLM Boeing 787 Dreamliner

KLM verwelkomt tweede Boeing 787 Dreamliner

Amstelveen, 10 december 2015 – Vandaag is KLM’s tweede Boeing 787 Dreamliner, genaamd ‘Anjer’, geland op Schiphol. Vanuit Seattle heeft het vliegtuig haar intrede gemaakt in Nederland.

Na de Zonnebloem is de Anjer het tweede van de in totaal eenentwintig vliegtuigen die KLM in gebruik neemt. Eind 2016 telt de KLM vloot naar verwachting tien Boeing 787 Dreamliners. Alle Dreamliners krijgen ieder een unieke naam en worden vernoemd naar bloemen: een typisch Nederlands exportproduct en daardoor uitstekend passend bij KLM.

De Anjer zal volgens planning vanaf 14 december ingezet worden op de route tussen Amsterdam en Abu Dhabi/Bahrein. Vanaf 16 december zal de Dreamliner (volgens planning) ook gaan vliegen op Dubai. Later in de winterdienstregeling 2015/2016 vliegt de Dreamliner eveneens naar Rio de Janeiro.

KLM Boeing 787 Dreamliner