donderdag , 25 juli 2024

Eerste grote wrakstukken verongelukte SR20 voor Petten geborgen

Petten, 21 januari 2016 – Het is de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en Rijkswaterstaat gelukt grote wrakstukken van de op 4 januari jl. verongelukte Cirrus SR20 letterlijk boven water te krijgen.

Zo heeft men afgelopen woensdag de motor naar boven weten te halen. Ook vandaag zullen de betrokken instanties een poging doen de andere grote(re) wrakdelen te bergen. De OVV zal deze onderzoeken, zodat wellicht de mogelijke oorzaak achterhaald kan worden.

Het bergen van de wrakstukken werd bemoeilijkt door het onstuimige weer van de laatste tijd. Daarbij komt dat de vliegtuigdelen over de zeebodem verspreid liggen.

De Cirrus SR20 was met alleen de 76-jarige piloot aan boord op 4 januari jl. vanuit Engeland vertrokken voor een vlucht naar Sylt. In de na-middag is het toestel door nog onbekende reden voor de kust van Petten (NH) verongelukt. Het lichaam van de piloot werd op 6 januari in zee teruggevonden.

Er zijn de afgelopen tijd wel wat kleine(re) onderdelen van de SR20 op het Noordzeestrand gevonden en geborgen. Het Kustwachtcentrum en de politie verzoekt de vinders zich bij hen te melden en eventuele wrakstukken niet als ’trofee’ mee naar huis te nemen.

bron: ANP