donderdag , 25 juli 2024
Adventure Flights

Nieuwe vliegtuigen voor vliegschool Adventure Flights

Middenmeer, 18 februari 2016 – Na 15 jaar trouwe dienst zullen de ‘Eurofoxen’ van vliegschool Adventure Flights B.V. worden vervangen door 2 hypermoderne Sirius TL3000’s. De Sirius wordt gebouwd door TL-ULTRLIGHT s.r.o. uit Hradec Králové in de Tsjechische Republiek.

Het is de bedoeling dat de nieuwe toestellen (met registratie PH-4N5 en PH-4N6) rechtstreeks vanaf de fabriek worden overgevlogen naar vliegveld Middenmeer.

De TL3000 Sirius is een 2-persoons éénmotorige hoogdekker. De romp en vleugels zijn gemaakt van 100% carbon. De motor is de zuinige – en inmiddels zeer bekende – Rotax 912S van 100 PK. Met een kruissnelheid van ruim 100 KTS (185km/h) en een range van ongeveer 1.000 nm. (2000 km.) benadert de Sirius TL3000 prestaties van toestellen uit de lichtere General Aviation klasse van merken als Cessna en Piper.

De nieuwe kisten van vliegschool Adventure Flights B.V. zijn bijzonder compleet uitgerust met o.a.: lederen bekleding, Garmin GX3 glass cockpit met touchscreen schermen en een GRS ballistic recovery system parachute.

Naar verwachting zullen beide toestellen op 28 februari 2016 rond 13:00 op vliegveld Middenmeer aankomen. Vliegschool Adventure Flights B.V. wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigt iedereen uit om bij de feestelijke ontvangst aanwezig te zijn en de nieuwe toestellen uitgebreid te komen bekijken.

Link:
– www.adventureflights.nl