woensdag , 24 april 2024
Citation CJ3 met twee klapbanden op Eindhoven Airport

Citation CJ3 met twee klapbanden op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, 2 maart 2016 – Vanmorgen kreeg een Cessna Citation CJ3 (PH-FJK) tijdens de landing een full wheel lock op de twee hoofdwielen van het landingsgestel, met als gevolg twee klapbanden. Eindhoven Airport is daarom tot nader order gesloten, aangezien de baan geblokkeerd wordt door de Citation en de ter plaatse aanwezige hulpvoertuigen. Alle inzittenden, twee crew en 1 pax, zijn bij het incident ongedeerd gebleven.

Vertragingen
Door het uitvallen van de baan loopt een flink aantal vluchten vertraging op. Sommige vluchten zullen misschien zelfs gecanceld moeten worden.

Woordvoerder Fons Latour van Eindhoven Airport zegt hierover: “Zeker vier vliegtuigen die hier hadden moeten landen, zijn uitgeweken naar andere (vlieg)velden. Verder staan hier ook nog een aantal vliegtuigen op het platform die vanmorgen vroeg al hadden moeten vertrekken.”

Luchtvaartmaatschappijen Transavia, Ryanair en Wizz Air bepalen zelf of ze passagiers vanaf andere luchthavens kunnen laten vertrekken. “Het kan zijn dat ze uitwijken, dat vluchten geannuleerd worden of ze wachten tot de startbaan weer vrij is”, aldus Latour.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

Foto: www.ginopress.nl