zaterdag , 13 juli 2024
DDA Classic Airlines

De DDA heeft uw steun hard nodig

Schiphol-Oost, 4 maart 2016 – Sinds het wegvallen van de financiële steun van de KLM aan de DDA, is men daar hard op zoek naar alternatieve en nieuwe geldstromen. Zij zullen alle zeilen bij moeten zetten om de PH-PBA DC-3 ‘Dakota’ ook na 2016 aan het vliegen te houden.

Het nieuwe jaar begon voor de DDA, tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Schiphol Group in hangar 3, nog wel zo feestelijk. Daar mocht de PH-PBA als prominent decorstuk haar opwachting maken. En eerlijk is eerlijk, ze stond daar met terechte trots mooi te glimmen. Jammer dat een maand later bekend werd dat de KLM zich, als gevolg van bezuinigingen, genoodzaakt zag haar steun aan de DDA te beëindigen.

Dit betekent niet dat men bij de DDA bij de pakken neer is gaan zitten, integendeel. Met man en macht is iedereen aan de slag gegaan om de organisatie optimaal, onder de gegeven nieuwe omstandigheden, te laten functioneren en de PH-PBA gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Daarnaast worden er ook acties ondernomen om nieuwe geldbronnen aan te boren. Donaties van particulieren en bedrijven blijven daar een belangrijk onderdeel van uitmaken. En natuurlijk kan men ook Vriend van DDA worden!

Vliegplan 2016
Het winteronderhoud (in dit geval een C-inspectie) aan de PH-PBA is opgeschort, omdat de onderhoudsplek in hangaar 10 tijdelijk niet beschikbaar is. Dit betekent dat het vliegseizoen voor DDA Classic Airlines niet in april, maar pas 28 mei van start kan gaan.

Het vliegplan 2016 staat op de site en vluchten kunnen daar direct geboekt worden. Omdat het vliegseizoen pas zo laat van start gaat, zijn er helaas geen vluchten boven de kleurige bollenvelden. Wel staan er mooie trips boven ’t Gooi, Rotterdam, Noord-Hollandse en Utrechtse Kastelen en de Deltawerken op het rooster. Ook boven DelfSail 2016 (29 juni t/m 3 juli) en de Wereld Havendagen (4, 5 en 6 september) zal de Dakota van de DDA present zijn.

Nieuw dit jaar zijn verschillende themavluchten van 75 minuten zoals Market Garden, de Hanzesteden en de Wadden. DDA Classic Airlines biedt ook dagtochten aan naar de KLu Open Dagen en Brugge. Kortom, voldoende mogelijkheden om een bijzondere en onvergetelijke vlucht met de DC-3 ‘Prinses Amalia’ te boeken.

‘Vrienden’ van DDA Classic Airlines kunnen tot 20% korting op de ticketprijs krijgen. Op de website van de DDA kunt u lezen hoe u ook ‘Vriend’ kunt worden.

Logboek magazine van DDA Classic Airlines vernieuwd
Eind februari verscheen het Logboek magazine van de DDA in een nieuwe vormgeving. Foto’s spelen nu een prominentere rol en zorgen bij de (vaak historische) artikelen voor meer sfeer. Het nieuwe lettertype nodigt meer dan voorheen uit tot lezen en sluit beter aan bij het DDA logo en de stijl van de website.

Donaties
Op de website van DDA Classic Airlines wordt onomwonden om ieders steun gevraagd. Een grote groene button ‘Doneer nu’ siert de homepage en leidt u direct naar de juiste pagina. Hier kunt u, met behulp van iDeal, eenvoudig een donatie doen. U kunt ook zelf een bedrag overmaken op NL15ABNA0545693675 t.n.v. DDA Classic Airlines onder vermelding van ‘donatie’.

DDA

Link:
www.dutchdakota.nl

DDA Classic Airlines