donderdag , 25 juli 2024
KLM Cityhopper

KLM Cityhopper vliegt als eerste met de EMBRAER 175

Amstelveen, 21 maart 2016 – KLM Cityhopper verwelkomde gisteren de eerste E175 van Embraer op Schiphol. Met de komst van dit nieuwe vliegtuig type dragen KLM en KLM Cityhopper opnieuw bij aan een efficiëntere en milieuvriendelijker operatie waarbij kwaliteit en comfort voor passagiers hoog in het vaandel staan. De vliegtuigen zijn voorzien van een nieuw type ‘wing tip’ dat, met andere technische verbeteringen, de aerodynamische prestaties verbetert. Brandstofverbruik van een vlucht met de E175+ is 6,4% lager dan bij de oorspronkelijke E175.

Tot en met 2018 wordt de vloot uitgebreid met 17 E175’s en beschikt KLM Cityhopper met nog 30 E190’s over de grootste Embraer-vloot van Europa. Ongeveer tegelijk met de komst van de E175 wordt de Fokker 70 volgens de huidige planning in 2018 uitgefaseerd.

Crew kan zowel de E190 als de E175 vliegen, omdat de vliegtuigen identieke cockpits hebben waarvoor dezelfde procedures gelden. Het toestel heeft dezelfde configuratie als de E190, met als enig verschil dat de E175 88 stoelen in plaats van 100 heeft (E190).

De E175 is aanzienlijk zuiniger in het brandstofverbruik ten opzichte van de huidige Fokker 70 en daardoor milieuvriendelijker. Het brandstofverbruik is 18% lager waardoor ook de CO2-uitstoot 18% lager is. Hierdoor past de E175 uitstekend in het streven van KLM om de CO2-uitstoot per passagier tot 2020 met 20% terug te brengen (ten opzichte van 2011).

De eerste commerciële vlucht vertrekt op zondag 27 maart 2016 van Schiphol naar Stavanger. Bestemmingen die volgen zijn Brussel, Ålesund, Torp Sandefjord, Turijn en Manchester. Uiteindelijk zal de E175 naar alle Europese bestemmingen vliegen die KLM Cityhopper voor KLM uitvoert.

Boet Kreiken – Managing Director KLM Cityhopper:
KLM Cityhopper vliegt naar 57 Europese bestemmingen voor KLM en haar partners. De vlootuitbreiding is van essentieel belang voor het aantal bestemmingen dat KLM deze zomer aan haar netwerk heeft toegevoegd. Het fijnmazige en hoogfrequente netwerk maakt KLM en de Schiphol hub aantrekkelijk voor passagiers en partners. Daarnaast zijn we met de vernieuwde vloot nog flexibeler om, daar waar nodig, capaciteit uit te breiden.