donderdag , 20 juni 2024

Explosies op Zaventem

Zaventem
Zaventem/Brussel (B), 22 maart 2016 – Vanochtend zijn er rond 8:00 uur twee explosies geweest op vliegveld Zaventem, bij Brussel. Volgens de Belgische TV-zender VTM gaat het om een terroristische aanslag. Volgens andere Belgische media zijn daarbij minstens 11 doden en 25 gewonden gevallen. De bommen zouden in de buurt van de incheckbalie van American Airlines zijn afgegaan.

Zaventem is inmiddels gesloten voor vliegverkeer.

Volgens Luchtverkeersleiding Nederland zijn de eerste vluchten met de bestemming Brussel inmiddels uitgeweken naar Schiphol. Momenteel wordt bekeken hoe de rest van de vluchten omgeleid kunnen worden naar andere vliegvelden, aldus de luchtverkeersleiding.

Link:
Liveblog RTLnieuws

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.