zaterdag , 13 juli 2024
Tecnam P2010

Eerste Tecnam P2010 in Nederland

Breda International Airport (Seppe), 3 maart 2016 – Breda Aviation verwacht dit voorjaar de eerste Tecnam P2010 in Nederland. De ‘Pie twentie-ten’ – zoals hij in de wandelgangen genoemd wordt – is uitgerust met een Garmin 500 IFR glass panel. Bovendien loopt de Lycoming IO-360-M1A van 180 pk. op MOGAS. Het toestel biedt plaats aan 4 volwassen personen en de prestaties zijn vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld een Cessna 182.

Breda Aviation is het eerste vliegbedrijf in Nederland dat met dit type toestel gaat vliegen.

De P2010 is in dit segment de meest geavanceerde en nieuwste hoogdekker single engine die er op de markt te vinden is. De riante cockpit is voorzien van ergonomische stoelen voor- en achter. Een innovatieve en onderscheidende ‘feature’ van de P2010 is de derde deur. Deze zit rechtsachter en geeft passagiers een eigen toegang tot de achterste twee zitplaatsen. Het is dus eigenlijk een soort ‘driedeurs’. De vergelijking met een gezinsauto(vliegtuig) gaat misschien wat ver, maar het nut hiervan laat zich eenvoudig raden.

Breda Aviation: “We hebben diverse opties op de markt bekeken en daaruit het meest moderne, multifunctioneel inzetbare vliegtuig gekozen.”

De Tecnam P2010 wordt in april 2016 verwacht.

Links:
www.breda-aviation.nl/laatste-nieuws/nieuw-vliegtuig
www.tecnam.com/aircraft/p2010
– www.tecnambenelux.nl