zaterdag , 18 mei 2024

Netherlands Air Cadets (NLAC)

Woerden, 31 maart 2016 – Gisteren is de website van Stichting Nederlands Aircadets online gegaan. Netherlands Air Cadets stelt zich ten doel het vergroten van de belangstelling van jongeren voor de civiele en militaire luchtvaart. Heb jij interesse in de lucht- of ruimtevaart? Een super hobby of wellicht een toekomstige baan?

Wil je parachute springen, zweefvliegen, schermvliegen, drone vliegen, gemotoriseerd vliegen, ballonvaren, deltavliegen, aerobatics vliegen, modelvliegen of zie je jezelf werken als vliegtuig mechanicus,verkeersleider, gevechtsleider, meteoroloog, commercieel piloot, militair piloot, ruimtevaart technicus of astronaut? Of het nu bij defensie, burger luchtvaart, luchtvaartbedrijven, vliegclubs, hobbyclubs, EASA of een opleiding is, wij bieden je de mogelijkheid om kennis te maken en bieden je een unieke ingang.

Word Air Cadet en je krijgt toegang tot unieke excursies en evenementen en kortingen die je toekomst kunnen bepalen. Als Air Cadet heb je een streepje voor en gaan deuren open die normaal gesloten blijven.

Ligt jouw toekomst in de lucht- of ruimtevaart?
Lucht- en ruimtevaart spreekt van jong tot oud tot de verbeelding, maar wat kun je nu allemaal in de lucht- en ruimtevaart? Lucht- en Ruimtevaart speelt een belangrijke rol in Nederland en is belangrijk voor de Nederlandse economie. De Koninklijke Luchtmacht, de grote luchtvaartmaatschappijen, de European Space Agency en onze eigen astronauten kent iedereen. Daarnaast zijn er talloze bedrijven betrokken bij de lucht- en ruimtevaart, vele tienduizenden mensen zijn werkzaam in deze dynamische industrie. Een energieke omgeving, altijd in beweging en waar maar weinig mensen een baan van 8 tot 5 hebben.

NLAC lidmaatschap
Voor een jaarlijkse bijdrage kun jij je inschrijven als deelnemer van de NLAC, dit biedt je een unieke gelegenheid om deel te nemen aan het NLAC excursie en evenementen programma. De NLAC zet zich in voor jongeren die willen weten of- en waar hun toekomst in deze energieke wereld ligt. Er worden exclusieve bedrijfsbezoeken georganiseerd, waardoor een beeld ontstaat welke banen er in de lucht- en ruimtevaart zijn. Je kunt ook deelnemen aan een vliegweek of vliegdag. Wil je misschien eens kennismaken met zweefvliegen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij de georganiseerde lucht- en ruimtevaart-evenementen zorgt de NLAC ervoor dat je ‘op de eerste rij’ zit.

Deelname aan het excursie en evenementen programma van de NLAC helpt je om een beeld te vormen over jouw eventuele toekomst in de lucht- of ruimtevaartwereld. Er zijn studies op vele niveaus. Wil je je verder hierin verdiepen dan is er de stichting Netherlands Air Cadets die deuren voor je opent, die normaal gesloten blijven.

Verloting Blackshape “Dare Devil” vlucht
De nieuwste Air Cadets verwelkomen we op een bijzondere manier.  We verloten een speciale “Dare Devil” vlucht onder alle Air Cadets die zich aanmelden in de maanden april en mei 2016. Winnaars worden bekend gemaakt op Facebook en www.nlac.nl

De vlucht zal worden gevlogen op de Blackshape, het vliegtuig dat voor Air Cadet activiteiten zal worden ingezet. Dit vliegtuig is een onbetwiste snelheidsduivel, het snelste sportvliegtuig in z’n klasse tikt met gemak 300 km/u aan. Vliegen in de Blackshape is een enorme kick, het toestel vliegt knetterhard en is heel erg wendbaar.

Dit vliegtuig mag je onder begeleiding van een ervaren F-16 vlieger zelf besturen. Dat is nog eens een mooie start van je Air Cadet carrière! Geef je dus snel op en maak kans op deze speciale vlucht die zal worden verloot en gevlogen in de maand juni vanaf vliegveld Lelystad.

Heb je een Facebook account? Wij vinden het leuk als je de Facebookpagina Netherlands Air Cadets liked.

De KNVvL steunt het initiatief Air Cadets en is partner van de NLAC.

Link:
– www.nlac.nl

Bron: KNVvL