woensdag , 24 april 2024
De Juniac

Topman De Juniac vertrekt bij Air France-KLM

Amstelveen, 5 april 2016 – Topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM legt zijn functie eind juli neer. Dat maakte de luchtvaartgroep vandaag bekend. De Juniac is de hoogste baas van Air France-KLM. De Juniac wordt voorzitter van de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA, waar hij het stokje overneemt van Tony Tyler.

Uiterlijk 1 augustus wil Air France-KLM een opvolger hebben benoemd voor de voormalig topambtenaar. In de verklaring schrijft De Juniac dat hij met “veel trots” voor het bedrijf heeft gewerkt.

Opmerkelijk vertrek
Het vertrek van de topman is opmerkelijk omdat hij in mei 2015 nog werd herbenoemd voor een periode van jaren. Ook is de grootscheepse hervorming van AirFrance nog niet afgerond.

Air France-KLM heeft veel last van concurrerende budget- en Golfmaatschappijen. Bij plannen voor een bezuiniging van honderden miljoenen stuitte de top van het bedrijf op veel onwil bij vooral de Franse vakbonden. Eén van de dieptepunten onder De Juniacs bewind was de Franse pilotenstaking in het najaar van 2014. Ruim een jaar later kwam het bedrijf nogmaals negatief in het nieuws toen boze werknemers hun woede over een net aangekondigde ontslagronde koelden op twee directieleden.

Links:
– www.airfranceklm.com
– www.iata.org