dinsdag , 28 mei 2024
ATR-42-300

ATR-42-300 van Stobart Air geland op Eelde met rook in de cockpit

Groningen Airport Eelde, 12 april 2016 – Een ATR 42-300 (EI-EHH) van de Ierse regionale luchtvaartmaatschappij Stobart Air is vanmorgen op Groningen Airport Eelde geland met rook in de cockpit. Geen van de acht inzittenden is gewond geraakt. Enkelen van hen zijn nog wel gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar er waren geen redenen die verder onderzoek of opname in een ziekenhuis noodzakelijk maakten.

Het toestel was vanmorgen vertrokken vanaf Southend London Airport met bestemming Groningen Airport Eelde (vluchtnummer BR6034). De luchthaven werd uit voorzorg gesloten voor al het andere vliegverkeer. Rond 10:30 uur is het vliegveld weer geopend, aldus Luchtverkeersleiding Nederland.

Over de oorzaak waardoor er rook in de cockpit is ontstaan is nog niets bekend. Er wordt onderzoek gedaan door de veiligheidsdiensten.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.