zaterdag , 13 juli 2024
Nederlandse Luchtvaartmaatschappij investeert in toekomstige verkeersvliegers

Nederlandse Luchtvaartmaatschappij investeert in toekomstige verkeersvliegers

Lelystad, 18 mei 2016 – AIS Airlines, gevestigd op Lelystad-Airport en uitvoerder van lijndienstvluchten tussen diverse Europese bestemmingen, wil heel nadrukkelijk investeren in de toekomst van aankomende piloten. De luchtvaartmaatschappij is de grootste regionale carrier in Zweden en voert dagelijks circa 40 lijnvluchten uit.

Voor aspirant-piloten is het momenteel echter niet eenvoudig hun droom voor een vliegcarrière waar te maken. Vanaf september dit jaar wordt namelijk door ABN AMRO geen financiering meer verstrekt voor pilotenopleidingen. Hierdoor dreigen aspirant-piloten vanaf deze datum aangewezen te zijn op eigen financiële middelen.

Omdat de luchtvaart sector momenteel weer aantrekt en AIS Airlines piloten nodig heeft introduceert AIS Airlines, als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij, een ”Cadetship”. AIS Airlines biedt hiermee in combinatie met AIS Flight Academy een unieke oplossing, waarmee toekomstige piloten niet alleen hun opleiding op een financieel aantrekkelijke manier kunnen volbrengen maar na het voltooien van deze opleiding gelijk aan de slag kunnen bij AIS Airlines.

AIS Airlines investeert in de aspirant-student nadat hij/zij het theorie gedeelte van de geïntegreerde ATPL opleiding met een gemiddelde van 85% heeft afgesloten en alle vakken in een keer heeft gehaald.

Het gedeelte dat de student initieel moet lenen bedraagt € 75.000 euro. Dit bedrag is beduidend lager dan in de huidige situatie en is daarmee ook via consumptieve leningen te krijgen. AIS heeft hiervoor met een aantal intermediairs afspraken gemaakt. Door de investering van de luchtvaartmaatschappij is het opleidingsbedrag beduidend lager geworden en is het beroep van verkeersvlieger niet alleen toegankelijk voor kinderen van welgestelde ouders.

“Wij bieden als enige in Nederland een Cadetship voor toekomstige piloten. Bovendien zijn deze na het behalen van hun brevet verzekerd van een baan bij AIS Airlines. Dat is uniek in Nederland”, stelt Nicole Scheffer,Chief Commercial Officer (CCO) van de AIS Flight Academy, het opleidingscentrum voor piloten. AIS Flight Academy leid naast aspirant-piloten ook vliegers op voor diverse Boeing 737 en BAe Jetstream 32 operators. Voor dit doel kocht de Flight Academy vorig jaar een full motion level D Boeing 737 simulator van de KLM.

Over AIS
AIS Flight Academy opgericht in 2000 en biedt een geïntegreerde opleiding tot verkeersvlieger. Wij geven de theorie- en praktijklessen in eigen beheer in Nederland. Bij AIS start je bovendien vrijwel direct met je praktijklessen. Vanwege de hoge standaard trainen wij uitsluitend in Europa. Mede door het drukke luchtruim en de weersomstandigheden zijn dat vlieguren die ertoe doen. Nieuwsgierig of piloot worden iets voor jou is? Kom naar onze informatiedag, Iedere derde zaterdag van de maand en meld je aan via www.aisflightacademy.com/informatiedagen.

AIS Airlines opgericht in 2009 is houder van het EASA – Air Operator Certificate (AOC). Het hoofdkantoor is gevestigd op Lelystad-Airport, maar de meeste operaties vinden plaats in Scandinavië, Duitsland en Zwitserland waar AIS haar eigen routenetwerk exploiteert.“AIS Airlines is verbonden met de wereldwijde reserveringssystemen zoals Amadeus, Galileo en Sabre.”

Link:
– www.aisflightacademy.com

Foto: Ben Ullings www.aviationphotos.nl