dinsdag , 28 mei 2024
Egyptair MS804

Vlucht EgyptAir van Parijs naar Caïro verdwenen van radar

Parijs, 19 mei 2016 – Een passagiersvliegtuig van EgyptAir met 66 mensen aan boord is in de nacht van woensdag op donderdag radarcontact verloren, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het betreft een Airbus A320 uit 2003 met vluchtnummer MS804 op weg van Parijs naar Caïro.

Het vliegtuig was om 23:09 uur (18/5) gestart van Paris Charles de Gaulle. Om 02:45 uur (19/5) verloor de betreffende verkeersleiding het radarcontact. De Airbus zat op dat moment op FL370 en bevond zich zo’n 9 nm. binnen het Egyptische luchtruim.

In de Airbus zouden 56 passagiers zitten. Verder waren zeven crewleden en drie veiligheidsmedewerkers aan boord.

Reddingsteams
EgyptAir laat via Twitter weten dat het inmiddels contact heeft met de betrokken autoriteiten en dat reddingsteams in de buurt van waar het vliegtuig is verdwenen aan het zoeken zijn. De luchtvaartmaatschappij heeft verder twee telefoonnummers geopend voor familieleden.

Egyptair benadrukt de ervarenheid van de gezagvoerder en de copiloot. “De captain heeft totaal 6.275 uur ervaring, waarvan 2.101 uur op de Airbus A320.”

Egyptair MS804

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.