zaterdag , 13 juli 2024
www.stichtinghoogvliegers.nl

Bijzondere Open Dag op Vliegveld Lelystad

Lelystad, 27 mei 2016 – Tal van historische vliegtuigen, militaire voertuigen en andere luchtvaartgerelateerde zaken zijn de ingrediënten van een bijzondere Open Dag op zondag 5 juni a.s. op Vliegveld Lelystad. De opbrengst van de dag is bestemd voor Stichting Hoogvliegers.

Vanaf diverse luchthavens in ons land vliegt de Stichting Hoogvliegers met chronisch zieke en gehandicapte kinderen. Die evenementen zijn alleen toegankelijk voor de kinderen en hun begeleiders. In Lelystad hebben ze er dit jaar wat op gevonden. Daags na de (besloten) Hoogvliegersdag op zaterdag 4 juni, kunnen belangstellenden op zondag 5 juni een kijkje achter de schermen komen nemen.

“Mede dankzij een groot aantal sponsors kunnen we dit keer extra uitpakken met historische vliegtuigen, militaire voertuigen en andere zaken. Daardoor is het echt een leuk programma geworden. We vonden het zonde om dat alles maar voor één dag naar Lelystad te brengen. Nu laten we alles staan en kan iedereen op de tweede dag komen genieten,” aldus de organisatoren Rob Hoogboom, Cees Ootjers en Aloys Bodewes, die gedrieën al een aantal jaren de Hoogvliegersdag Lelystad organiseren.

Toegangskaarten zijn online te bestellen op www.stichtinghoogvliegers.nl/tickets. Na akkoord op de betaling ontvangt men een e-mail met de bestelde tickets, waarop ook informatie is vermeld over de route naar en het parkeren op Vliegveld Lelystad. Volwassenen betalen 7,50 euro, kinderen 3 t/m 12 jaar 5 euro en kinderen t/m 3 zijn gratis, evenals het parkeren. Dankzij de steun van sponsors komt de gehele opbrengst ten goede aan de Stichting Hoogvliegers. Bovendien heeft men met de toegangskaart voor de Open Dag ook een gereduceerde toegang bij het naastgelegen Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodrome voor slechts 10 euro (in plaats van de reguliere 16,95 euro/14,95 euro).

www.stichtinghoogvliegers.nl

Programma zondag 5 juni van 10.00 tot 17.00 uur
Er kan deze dag niet zelf worden gevlogen, maar wel is een keur aan bijzondere en historische vliegtuigen te bewonderen. Zo komt de Luchtmacht met een Mitchell B25 bommenwerper en een Spitfire en ook worden een Catalina watervliegtuig en een Fokker F27 verwacht. De Stichting Vroege Vogels (www.vroegevogels.org/nl/vliegtuigen) is aanwezig met vrijwel de gehele collectie, waaronder een Mustang P-51D en een Sopwith Camel. Het Aviodrome komt met een Saab Viggen en een MIG21, waarbij men in de cockpit kan zitten. Ook is de Luchtmacht Road Show aanwezig met 2 lifesize F-16 simulators.

Daarnaast zijn er tal van militair-historische voertuigen en staat er een tentenkamp met een ingericht veldhospitaal. In de stand van het Paint brush bedrijf ‘She’s a Cat’ kun je tijdelijke tatoeages laten zetten. In de middag vindt een veiling plaats van diverse luchtvaartgerelateerde zaken, waaronder een origineel brokstuk van een in Nederland neergestorte Avro Lancaster bommenwerper (inclusief een overzicht van de historie en crash) en een rondvlucht boven Nederland. Er zijn diverse muzikale optredens en er is catering aanwezig.

Link:
Stichting Hoogvliegers