woensdag , 29 mei 2024
KLM

Groei in het eerste half jaar voor KLM

Amstelveen, 8 juni 2016 – Met sterke passagierscijfers in juni sluit KLM de eerste helft van het jaar goed af. In de eerste zes maanden van 2016 verwelkomde KLM, vergeleken met vorig jaar, bijna 1 miljoen meer passagiers (+7.1%) naar 14,4 miljoen en Transavia bijna 0,3 mln meer (+9,5%).

Daarmee is KLM goed op weg naar een record van 30 mln passagiers in 2016. Naast Transavia laat ook het Europese KLM netwerk een sterke stijging zien van 9% meer passagiers. Het bevestigt dat de initiatieven zoals een nieuwe netwerk strategie, de densification en het korter omdraaien van de 737-vloot werken.

De KLM bezettingsgraad steeg in het eerste halfjaar licht met 1.5 procentpunt naar 86.2%. De Cargo business heeft het in het eerste half jaar nog steeds zwaar, met 10% minder vervoer terwijl de capaciteit afnam met 9,5% (met name Full Freighters).

Op 27 juli worden de financiële cijfers voor het eerste halfjaar bekend gemaakt.