dinsdag , 28 mei 2024
Multi Pilot Simulations

El Al bestelt B737-NG simulator bij MPS

Groenekan, 19 juli 2016 – Multi Pilot Simulations (MPS) gaat een B737-NG FTD1 Fixed Base Simulator leveren aan El Al Israel Airlines. De simulator wordt later dit jaar geïnstalleerd in het El Al trainingscentrum in Tel Aviv. El Al exploiteert een substantiële Boeing vloot en heeft veiligheid hoog in het vaandel. The MPS B737-NG FTD1 zal mede bijdragen aan de groeiende trainingscapaciteit en het verder verbeteren van de kwaliteit van nieuwe piloten van El Al.

Captain Edo Sharon, Chief Pilot, Director Flight Operations:
“Wij zijn ontzettend blij met de aanschaf van deze MPS simulator voor ons trainingscentrum. Dit is de eerste profesionele MPS-FTD in Israel en hiermee stellen we de nieuwe standaard met betrekking tot de kwaliteit van de burgerluchtvaart: onze investering in en het in gebruik nemen van de MPS 737-NG FTD technologie geeft het begin van een nieuw tijdperk aan. MPS definieert nu de standaard kwaliteit en betrouwbaarheid voor FTD’s en EL AL gelooft dat de MPS simulator vele mogelijkheden voor onze piloten biedt om hun bekwaamheid in een relaxte trainingsomgeving op peil te houden en te verbeteren. De MPS simulators zullen ingezet worden voor diverse type training, allen ontwikkelt om de toonaangevende veiligheidsstandaarden van het EL AL besturingssysteem naar een hoger plan te tillen.

MPS’ President and founder Dick Verburg:
“Wij zijn zeer gelukkig in EL AL, een indrukwekkende luchtvaartmaatschappij, een nieuwe partner te hebben gevonden. MPS gelooft bij te kunnen dragen aan de inspanningen die EL AL levert hun nieuwe piloten tot het hoogst mogelijke niveau op te leiden. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat een grote luchtvaartmaatschappij als EL AL de waarde van MPS simulators in dit trainingsproces ziet. De MPS simulatoren worden gebouwd naar de hoogste kwaliteitsstandaarden om zo de best mogelijke trainingen te garanderen, maar blijven kostenefficient.

MPS:
MPS ontwikkelt, bouwt en verkoopt wereldwijd fixed-base, type-specifieke Boeing 737-NG, B737-MAX en Airbus A320, A320-NEO flight training simulatoren. Deze worden verkocht aan vliegscholen, type-rating organisaties en luchtvaartmaatschappijen. De trainingsmogelijkheden op de MPS simulatoren zijn sinds kort uitgebreid met UPRT, SATCE en een planningstool. De simulatoren zijn gebaseerd op de behoefte van vliegscholen en luchtvaartmaatschappijen. MPS levert in-house trainingscentra van grote luchtvaartmaatschappijen. De JAA/ EASA and FAA simulatoren zijn wereldwijd geïnstaleerd.

MPS is in 2007 opgericht door Dick Verburg, de vroegere oprichter van European Pilot Selection & Training (‘EPST’).

Links:
– www.elal.com
www.mps.aero

mps-01