woensdag , 29 mei 2024
Gerard Spong interviewt F-16-piloten op luchtmachtbasis Volkel

Gerard Spong interviewt F-16-piloten op luchtmachtbasis Volkel

Hilversum, 23 juni 2016 – De NTR komt op dinsdag 26 juli met een speciale reportage van Gerard Spong over F-16-piloten op luchtmachtbasis Volkel. In deze reportage krijgt Spong een unieke kijk achter de schermen op Volkel, waarbij hij F-16-piloten interviewt over hun rol in oorlogsgebieden in het Midden-Oosten.

Tot voor kort nam Nederland actief deel aan ‘de oorlog tegen IS’, met name door de inzet van F-16- straaljagers. Over wie de piloten zijn, wat ze precies doen en hoe nauwkeurig en effectief de bommen zijn die worden afgeworpen, is weinig bekend. Gerard Spong kreeg toegang tot luchtmachtbasis Volkel, waar hij de piloten en verantwoordelijken interviewde en een unieke kijk kreeg achter de schermen. In deze reportage De wereld volgens Spong: F-16-piloten vertellen de F-16-piloten wat ze doen, waarom ze dit doen en wat voor impact de oorlogsvoering heeft op henzelf en hun familie.

Uitzending: dinsdag 26 juli om 21.25 uur op NPO 1 
Website: www.ntr.nl/dewereldvolgensspong

Gerard Spong is advocaat in Amsterdam gespecialiseerd in strafrecht. Op TV is hij vooral bekend door zijn optredens in Pauw en van de serie Advocaat van de duivel. Daarnaast heeft hij verschillende boeken geschreven.

spong01