zaterdag , 13 juli 2024
PH-KLU samen met de P51-Mustang

The Ultimate Harvard Flying Week

Oostwold, 21 juli 2016 – Altijd al willen vliegen in de historische luchtmachttrainer PH-KLU, de Harvard AT-6? Dat kan op Oostwold Airport (EHOW). Geniet ook van de andere mooie historische vliegtuigen zoals de P51 Mustang, Boeing Stearman en Piper Super Cub. Met al deze vliegtuigen kan meegevlogen worden in de Ultimate Harvard Flying Week, van 30 juli t/m 7 augustus.

Tijdens de Ultimate Harvard Flying Week kunt u dagelijks vanaf 10.00 uur tot zonsondergang vliegen. 30 min meevliegen met de Harvard PH-KLU kost € 450.

De North American AT-6 is vormde 25 jaar het grootste klaslolaal voor vliegers. Honderduizenden vliegers in meer dan 34 landen werden erin opgeleid. In het totaal zijn er ruim 15.000 van deze vliegtuigen gebouwd. In Nederland werd de Harvard gebruikt tot begin jaren ‘70 door de Rijksluchtvaartschool en de Koninklijke Luchtmacht als advanced trainer. De PH-KLU heeft een rijke historie binnen de Koninklijke Luchtmacht, het toestel uit 1943 heeft altijd gevlogen als trainingstoestel voor de KLu tot dat het werd uitgefaseerd in 1974. De KLU is in 2014 toegevoegd aan onze vloot en wordt gebruikt als advanced trainer voor o.a. aerobatics en ook demo’s.

Het vliegbedrijf op Oostwold
Vliegbedrijf Tom van der Meulen is opgericht in 1958 bestaat dus al 58 jaar en behoort daarmee tot de oudste vliegbedrijven van Nederland. Het bedrijf beschikt over 15 vliegtuigen van Piper Super Cub tot de Pilatus PC-6. Het bedrijf is gecertificeerd voor AOC, Part 145 en Annex II onderhoudserkenning, CAMO en ATO en beschikt over een eigen vliegveld, EHOW.

Link:
www.oostwold-airport.nl

Fotografie:
Fun Zeegers – www.hot-shots.nl