woensdag , 29 mei 2024
Texel Fly-In

Kom naar de Texel Fly-In 2016

De Cocksdorp (Texel), 8 augustus 2016 – Van 26 tot en met 28 augustus wordt op Texel International Airport voor de achtste keer de Texel Fly-In gehouden, het grootste evenement in zijn soort in Nederland. Natuurlijk is men afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als de weergoden de Texel Fly-In 2016 een beetje goed gezind zijn dan worden er zomaar 150 tot 200 vliegtuigen verwacht.

Wat maakt de Texel Fly-In zo bijzonder?
Misschien wel in de eerste plaats de gastvrijheid die de havenmeesters: Ed (vader) en Mike (zoon) de Bruijn, uitstralen. Maar ook natuurlijk de bijzondere ligging van het vliegveld op het prachtige Waddeneiland. Deelnemers uit verschillende Europese landen komen speciaal voor dit evenement naar Texel. Hierdoor krijgt de Fly-In ook een internationaal tintje. Gewone menselijke dingen, zoals hernieuwde vriendschappen – of het sluiten van nieuwe wellicht – krijgen hier alle ruimte. Kortom, een grote groep gelijkgestemden vindt elkaar ieder jaar op Texel International Airport tijdens de Texel Fly-In 2016.

Zeker zo bijzonder is dat dit soort evenementen de verbondenheid van de vliegergemeenschap onderstreept en versterkt. De Texel Fly-In biedt ook een uitstekende gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen. En dat zal bijvoorbeeld de veiligheid weer ten goede komen. Niet in de laatste plaats ook doordat er weer een paar vlieguren in het logboek kunnen worden bijgeschreven van de vlucht naar en van Texel International Airport.

Texel Fly-In

Al komt u op de fiets!
De Texel Fly-In 2016 is met nadruk toegankelijk voor alle belangstellenden. U hoeft dus niet per sé met een vliegtuig aan het evenement deel te nemen of zelfs ook maar piloot te zijn. “Al komt u op de fiets. Iedereen is gewoon van harte welkom”, aldus havenmeester Ed de Bruijn.

Programma
Om een indruk te krijgen wat er te doen is tijdens, op en rond de Texel Fly-In 2016, hebben wij hier een samenvatting van het programma voor u. Het definitieve en volledige programma wordt kort voor het evenement gepubliceerd op de website.

Vrijdag (26/8)
Middag/avond: aankomst van de eerste deelnemers.

Zaterdag (27/8)
Hele dag: Static display, Meet & Greet, diverse lezingen (o.a. van Ralph “Sheik” Aarts, voormalig F-16 demo-piloot van KLu, Garmin, AOPA), productpresentatie’s.
Avond: BBQ met muziek.

Zondag (28/8):
Ochtend: ontbijt en vertrek van de deelnemers.

Inschrijven is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Inschrijven Texel Fly-In 2016.

De Texel Fly-In 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Cirrus Sales & Service – Air Combat Europe – Driessen & Rappange verzekeringen – Aircraft Maintanace Netherlands – Martinair Flight Academy – Cessna Aircraft – Zandspruit Bush & Aero Estate – vliegschool Zelf Vliegen – iFly (Pipistel Aircraft) – The Pilot Shop – AOPA – KNVvL – Piloot en Vliegtuig – Garmin – Vliegen in Nederland – Continental Motors.

Tropical Street Festival (26 t/m 28 augustus)
Tijdens de Texel Fly-In wordt in tien horecagelegenheden aan de Dorpstraat in De Koog het Tropical Street Festival gehouden. Het festival gaat op vrijdagavond 26 augustus om 22:00 uur van start.

Links:
– www.texelflyin.nl
– Tropical Sea Festival