woensdag , 29 mei 2024

Olympische sporters terug op Schiphol

Schiphol, 23 augustus 2016 – KLM heeft vandaag Nederlandse Olympische medaillewinnaars met de speciaal in oranje uitgevoerde Boeing 777 terug naar Amsterdam gevlogen. In het Nederlands luchtruim werd het KLM-toestel begeleid door twee F16’s van de Koninklijke Luchtmacht.

De 240 sporters en begeleiders zijn op Schiphol feestelijk onthaald met onder andere een watersaluut van de brandweer. Bij aankomst op Schiphol wapperde de Nederlandse vlag feestelijk uit het raam van de cockpit. De captain van de vlucht was oud Olympiër Leo Visser. Daarnaast werden de sporters ontvangen door de president-directeur van KLM, Pieter Elbers samen met voormalig Olympisch zeilster en huidig KLM-vlieger, Lisa Westerhof.

In totaal won Nederland 19 medailles, waarvan acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na ontvangst zijn de Olympiërs naar de RAI in Amsterdam vertrokken, waar de officiële huldiging plaatsvindt.

#Oranjeboven KLM’s oranje Boeing 777
KLM introduceerde op 14 juni haar eerste, enige en unieke oranje Boeing 777. KLM zet het toestel waar mogelijk in tijdens evenementen waarin de promotie van Nederland een rol speelt.