vrijdag , 12 april 2024
Trix vliegt met de KLM naar nieuw onderkomen

Trix vliegt met de KLM naar nieuw onderkomen

Chicago O’Hare, 23 augustus 2016 – De KLM heeft een bijzondere gast op de inkomende vlucht KL612 van Chicago O’Hare naar Schiphol. Verwachte aankomsttijd is 07:00 uur (24/08/2016). Aan boord van de Boeing 747-400 van de KLM zit namelijk het 12 meter lange fossiele skelet van een Tyrannosaurus rex, genaamd Trix.

trexKLM Cargo heeft het mogelijk gemaakt om ‘Trix’ over te vliegen. Later dit jaar komt er een special op Discovery over de opgraving en de reis van Trix naar Nederland.

Trix was een Tyrannosaurus rex die 66 miljoen jaar geleden in een gebied leefde dat wij nu kennen als Montana (in de VS). Zij werd daar in september 2013 door experts van Naturalis Biodiversity Center opgegraven. In december 2014 werd, met hulp van het publiek, geld bijeen gebracht om het unieke skelet naar Nederland te halen. Bij Naturalis zullen de fossiele resten worden geprepareerd en nader onderzocht.

Hiermee is de droom van Naturalis om een eigen Tyrannosaurus rex tentoon te kunnen stellen in vervulling gegaan. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van deze legendarische vleesetende dinosaurus bezit. “Trix is juist zo bijzonder, doordat de kwaliteit van dit fossiel ongeëvenaard is in vergelijking met andere – voorafgaande – T-rex vondsten, aldus Anne Schulp hoofd T-rex onderzoek van Naturalis.

Trix is vanaf 10 september a.s. te bezichtigen bij het Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Link:
t-rex.naturalis.nl

t-rex-id