donderdag , 25 juli 2024
Iljushin Il-18 van Hotelsuites

Iljushin Il-18 van Hotelsuites in onderhoud

Teuge, 25 augustus 2016 – Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) is begonnen aan het onderhoud van het grootste vliegtuig, uit zijn meer dan tweehonderd vliegtuigen tellend portfolio. Het betreft de Iljushin Il-18 van Hotelsuites, die op vliegveld Teuge in gebruik is als vijf-sterren hotellocatie.

Als nieuw
AMN directeur Theo Arends: “Deze Iljushin Il-18 is het grootste vliegtuig dat AMN ooit onder handen heeft gehad. We hebben jarenlang goed gezorgd voor de Catalina van de stichting Catalina PBY, en tweemotorige Beech King Airs en Cessna 208 Caravans zijn ons dagelijks werk, maar zo´n grote viermotorige turboprop voor 65-120 passagiers is toch wel iets bijzonders. En na zeven jaar buiten te hebben gestaan is het logisch dat er wat structural repairs nodig zijn. De gevolgen van ons Nederlandse zeeklimaat verhelpen we met alle plezier, zodat dit hotelvliegtuig binnenkort weer jarenlang als nieuw mee kan”.

Oost-Duitse luchtmacht 
De Iljushin Il-18D met constructienummer 180002302 rolde in 1960 uit Russische fabriek in Khodynka en werd als ´493´ afgeleverd aan de Oost-Duitse luchtmacht (de Nationale Volksarmee). Vier jaar later werd het toestel overgedragen aan de nationale Oost-Duitse luchtvaartmaatschappij Interflug. Van 1964 tot 1981 vloog het passagiersvliegtuig met de registratie DM-STD. In 1981 kreeg het de registratie DDR-STD. Van 1998 tot 2009 stond het vliegtuig tentoongesteld in de Duitse plaats Harbke, in Saksen-Anhalt. Daarna kwam het vliegtuig naar Teuge, waar het in gebruik werd genomen als ´vliegtuighotel´.

Meer dan een week
Aircraft Maintenance Netherlands verwacht meer dan een week met het structureel onderhoud van de Ilyushin Il-18 bezig te zijn.

Link:
www.amnetherlands.nl