donderdag , 30 mei 2024
Texel Fly-In 2016

Texel Fly-In weer geslaagd evenement

De Cocksdorp (Texel), 30 augustus 2016 – De Texel Fly-In op Texel International Airport was mede door het goede weer een enorm succes. Maar liefst 204 vliegtuigen en hun bemanningen wisten tussen vrijdag 26 en zondag 28 augustus jl. de weg naar het mooie Waddeneiland Texel te vinden om daar een heerlijk weekend door te brengen met veel zon, wind en mogelijk ook zee en strand.

De in totaal 455 bezoekers aan de Texel Fly-In kwamen uit: Engeland, Ierland, België, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Zweden en vanzelfsprekend Nederland. Zaterdag 27 augustus 2016 gaat bij Texel International Airport dan ook de boeken in als de op vier na drukste vliegdag van de afgelopen vijftien jaar.

Verschillende standhouders/sponsoren maakten tijdens de fly-in van de gelegenheid gebruik om hun producten te presenteren. Tevens waren er lezingen van o.a. Romain Spadiny (Garmin Avionics) en Ralph “Sheik” Aarts die afgelopen donderdag 25 augustus afscheid nam als F-16 vlieger. Ralph blijft werkzaam bij de Luchtmacht en is daarnaast een van de piloten op de Spitfire van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

De Texel Fly-In 2016 is mede mogelijk gemaakt door:
Continental Motors – Cirrus Sales & ServiceAir Combat EuropeDriessen & Rappange verzekeringenAircraft Maintenance NetherlandsMartinair Flight Academy – Zandspruit Bush & Aero Estate – Zelf VliegeniFly (Pipistrel) – The Pilot ShopAOPAKNVvLPiloot en VliegtuigGarmin avionicsTrig avionicsAspen avionics – Texels bier – General EnterprisesLeaseWeb – KNMI – en Vliegen in Nederland


Voor een vergroting van de foto klik je erop.