donderdag , 25 juli 2024
VSH GA-Simulator

Vliegschool Hilversum introduceert de VSH GA Flight Simulator

Hilversum, 12 september 2016 – Vliegschool Hilversum (VSH) heeft de eerste professionele Flight Simulator op Vliegveld Hilversum in bedrijf genomen. Met deze General Aviation Flight Simulator kunnen leerlingen en gebrevetteerden zowel procedures trainen als hun vliegvaardigheden aanscherpen. Daarmee wordt de vliegveiligheid van privé piloten verder verhoogd. Met de simulator kunnen nagenoeg alle General Aviation vliegtuigen worden gesimuleerd, single engine, multi engine zowel VFR als IFR.

Vliegschool Hilversum heeft een duidelijke visie op kennisoverdracht door simulatie. Virtual Reality is een krachtig hulpmiddel om vaardigheden van vliegers te trainen, zowel motorisch als procedureel. Er kunnen lastige situaties worden gesimuleerd die in het echt niet kunnen of mogen, zoals VFR vliegen in IMC, crosswind landingen over de limieten, the impossible turn bij een storing na de start of een spin recovery training met een lesvliegtuig waarmee dat volgens het manual niet mag. Er kan nu ook “op de grond” doorgevlogen worden als het weer te slecht is om VFR de lucht in te gaan. Continuïteit van de opleiding is daarmee gegarandeerd.

De simulator
VSH heeft haar simulator volledig naar eigen specificaties gebouwd. De schermen van de simulator bieden rondom een uniek uitzicht van circa 270 graden. Zo kan je bijvoorbeeld aan het eind van downwind over je schouder kijken om te beoordelen wanneer je moet indraaien naar base leg. Of je kan visueel inspecteren of je flaps wel uitgaan. De hele vloot van Vliegschool Hilversum is virtueel beschikbaar voor simulatie: Tecnam P2002-JF, Cessna F172, Piper Archer III en Warrior II. De simulator wordt ook ingezet voor avionics workshops.

Voor de besturing van de VSH GA Flight Simulator wordt de hardware van ELITE gebruikt, met een SEP/MEP flight console, robuuste rudder pedals en een zeer complete IR avionics stack. Hierop draait de professionele software Prepar3D (P3D) van Lockheed Martin. Er worden vier beeldschermen aangestuurd en het geluid komt uit een surround sound systeem. Je zit stevig in een optimale positie en onder de stoel is een “butt kicker” gemonteerd voor realistische trillingen. Er is een tablet aanwezig met een moving map en GPS-tracking voor navigatie of evaluatie van de vlucht. Ook de papieren VFR-kaart kan natuurlijk worden gebruikt voor navigatie, want alle sceneries zijn fotorealistisch.

De VSH GA Flight Simulator is een aanvulling op de vliegopleiding. Alle oefeningen uit de VSH trainings- syllabus LAPL/PPL kunnen ook op de simulator worden gevlogen. VSH adviseert iedere GA-vlieger om een aantal sessies op de simulator te boeken om vliegvaardigheden en daarmee vliegveiligheid te vergroten.

Kosten
De simulator is non-certified, VSH wil niet dat simulator-uren ten koste gaan van vlieguren in de praktijkopleiding van privépiloten. Omdat VSH de GA Flight Simulator primair de vliegveiligheid wil vergroten werken zij met een laagdrempelige tariefstelling.

Een sessie van 1,5 uur inclusief flight instructor kost slechts € 99,- inclusief BTW. Boekingen bij Vliegschool Hilversum op 035 – 577 1201 en via webshop www.vliegschool-hilversum.nl/product-categorie/simulator.

Links:
www.vliegschool-hilversum.nl
www.PPL-e-learning.nl