zaterdag , 18 mei 2024
PH-4M9

Blackshape verongelukt in Italië

Lelystad Airport, 1 oktober 2016 – Een Nederlandse piloot (60) is met zijn Blackshape Prime (registratie: PH-4M9) in de middag van vrijdag 30 september j.l. in de Alpen, nabij Salorno verongelukt. De piloot en enige inzittende is hierbij om het leven gekomen. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Na een bezoek aan de Blackshape fabrieken, is de piloot/eigenaar vrijdag om 09:35 gestart van de luchthaven Caproni in Trento richting Nederland. In het vliegplan was een tussenstop in Keulen opgenomen.

Het stoffelijk overschot van de piloot werd hedenochtend (zaterdag, 1 oktober) in de buurt van het dalstation van de Seiser Alm door de hulpdiensten gevonden. Het toestel had Lelystad Airport als thuisbasis.

Enroute
Enroute: 30-09-2016 07:41 UTC

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

Foto: archief