vrijdag , 21 juni 2024
Sonaca 200

Acht Sonaca 200’s voor BFS

Gosselies, 30 september 2016 – Sonaca Aircraft heeft met Belgian Flight School (BFS) een overeenkomst getekend voor de levering van acht toestellen van het type Sonaca 200.

Sales- & Marketingmanager Mélissa Capizzi van BFS, zegt hierover: “Momenteel beschikken we over een twintigtal toestellen voor de basisopleiding en voor privévluchten (time building, recreatievluchten). Voor de training zochten we een robuust toestel met goede prestaties dat een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Onze keus is daarbij op de Sonaca 200 gevallen. Een andere goede reden om voor Sonaca Aircraft te kiezen is het feit dat we op deze manier ook de ontwikkeling van de Belgische luchtvaartindustrie steunen.”

De Sonaca 200 is een eenmotorige alu laagdekker tweezitter, uitgerust met een Rotax 914F motor van 115 pk. “Wij zochten een toestel dat perfect beantwoordt aan de missies van basisopleiding en trainingsvluchten. Het vliegtuig moest reactief, robuust, maar ook zuinig in brandstofverbruik zijn en lage onderhoudskosten hebben. De Sonaca 200 staat naar mijn mening aan de leiding voor wat technologie en knowhow aangaat en is daardoor voor ons de beste keuze op de markt”, verduidelijkt Benjamin Loth, Chief Flight Instructor bij BFS.