dinsdag , 16 april 2024

KLM’s 97e Delfts blauw huisje is Hotel New York

Amstelveen, 8 oktober 2016 – KLM vierde haar 97ste verjaardag op 7 oktober. Daar hoort ook dit jaar weer een nieuw Delfts blauw huisje bij. Hotel New York in Rotterdam is gekozen tot het 97e KLM-huisje.

Het 97e huisje werd vandaag op feestelijke wijze onthuld op het Stoomschip (SS) in Rotterdam. President-directeur KLM Pieter Elbers overhandigde het huisje officieel aan de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb en de heer en mevrouw Westers, de exploitanten van Hotel New York. Na de officiële overhandiging werden alle gasten per boot vervoerd naar Hotel New York voor een hapje en drankje.

KLM-huisje: Hotel New York
Hotel New York is het voormalig directiegebouw van de Holland-Amerika lijn.

Pieter Elbers President-directeur KLM:

Ik ben verheugd over de keuze voor Hotel New York als 97ste KLM-huisje. De Holland-Amerika lijn was eind negentiende eeuw de belangrijkste verbinding tussen Europa en Amerika en het Noord-Atlantische routenetwerk van KLM is nu een van de belangrijkste verbindingen tussen Europa en de Verenigde Staten. In mei dit jaar hebben we nog het bestaan van onze 70-jarige lijndienst naar New York gevierd.

Lijndienstvlucht New York 70 jaar
Dat KLM al 70 jaar passagiers een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en New York biedt, is een grote mijlpaal en een symbolisch moment. Veel van de belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van KLM hebben een link met Noord-Amerika. Bovendien is na Europa, Noord-Amerika de grootste markt voor KLM. Samen met onze partner Delta Air Lines vervoert KLM ruim 2,8 miljoen passagiers tussen Amsterdam en Noord-Amerika.

Geschiedenis KLM-huisje
KLM reikt sinds de jaren vijftig Delfts blauwe huisjes uit aan boord. De huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw huisje aan de straat toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.

klm